Purentalihasten käsittely voi auttaa erilaisiin vaivoihin

Narskutteletko hampaita? Niska aina jumissa? Vaivaako stressileuka eli puretko hampaita yhteen stressatessasi? Purentalihasten kireys voi oireilla monenlaisina vaivoina muun muassa pään ja niskan särkynä, korvien lukkiutumisena tai esimerkiksi äänenkäytöllisinä haasteina. Usein myös psyykkiset ja emotionaaliset tekijät, kuten stressi pahentavat oireita.

Purentalihaksia olisi hyvä ajatella kokonaisuutena, johon vaikuttavat monet sellaiset lihakset, jotka eivät välttämättä sijaitse oireilevalla alueella. On perusteltua hoitaa esimerkiksi käsiä, sillä usein työstä aiheutuvat käsien jännitykset heijastuvat aina hartioihin ja niskaan saakka, josta taas on läheinen yhteys purentalihaksiin. Myös hengitystapa voi vaikuttaa lihaskireyksiin ja niistä aiheutuviin oireisiin.

Purentalihasten hieronnan tarkoitus on rentouttaa lihaksia ja sitä kautta helpottaa jännitystiloja. Hoito tehdään klassisen hieronnan tekniikoilla, rauhallisin ottein. Ensimmäinen käynti alkaa yleensä pienellä haastattelulla. Hieronnassa käsitellään pään, kaulan ja niskan lisäksi purentalihaksia suun sisä- ja ulkopuolelta. Makeaa kipua voi tuntua, jos lihakset ovat kovin jumissa. Hoidon on kuitenkin tarkoitus olla miellyttävää ja rentouttavaa. Hieronnan lisäksi suosittelemme myös omatoimista jumppaa esimerkiksi leualle ja kielelle.